Piet Van Dycke | Circumstances

Exit
wo 29 mrt — 20.30
29 mrt
20.30
  • 29 mrt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Exit is een spannende en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien.

Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans.  In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen en gaan, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. Zoals de mens altijd voortbeweegt. Maar wat als je altijd onderweg bent en nooit ergens thuiskomt?

In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar ondertussen keihard nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Geen ik zonder de ander immers.

Piet Van Dycke werd uitgeroepen tot meest beloftevolle maker in 2019 en 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021. Kenmerkend voor zijn werk is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in impressionante, woordloze voorstellingen voor jong en oud.