Robert Muda

Muziektheater BOT

Kloek
vr 24 mrt — 20.15
24 mrt
20.15

Moederliefde humorvol uitgebeeld en bezongen in klinkend decor en fraaie liedjes. 

Met een mix van recht-voor-zijn-raap-theater, zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en een flinke dosis humor maakt BOT muziektheater met een groot hart. Het leverde een grote schare fans op onder bezoekers van festivals en locatievoorstellingen die reikhalzend uitkijken naar de eerste zaalproductie van het gezelschap: Kloek. Het stuk gaat over een universeel thema: moederliefde.

We zien vier kloeke mannen, van verschillende komaf en bouwjaar. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: ze zijn niks zonder moeder. De tere mannenziel van BOT geeft zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur in alle vormen. In een montagevoorstelling volgen we de lijn van verschillende levensfasen: van het moment van conceptie en de eerste schreeuw om leven tot haar laatste ademtocht en tot ver daarna – de ontastbare herinnering aan een moeder, of ze nu een begripvol klankbord of een vervloekte kenau was. Van ode tot jammerklacht, van smartlap tot slam-poetry: Kloek speelt zich af in een klinkend decor waar BOT patent op heeft. Voor het maximale effect werkt BOT samen met tekstschrijver Jibbe Willems en regisseur Moniek Merkx. 

credits

teksten: Jibbe Willems en BOT | regie: Moniek Merkx | spel en muziek: Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers en Doan Hendriks