Anna van Kooij

Storm: Lars Brinkman

Nader tot U
do 09 mrt — 20.30
09 mrt
20.30
  • 09 mrt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)
Een erotische bedevaart

Als slungelige puberjongen met een grote bos pluizige krullen wordt theatermaker Lars Brinkman op schoolreis in het Vaticaan voor het eerst met zijn seksuele gevoelens geconfronteerd. Oog in oog met een marmeren beeld van een naakte, gespierde man voelt hij opwinding en schaamte tegelijk. Dat de locatie symbolisch is voor de ontdekking van zijn seksualiteit, beseft Brinkman op dat moment nog niet. In Nader tot U gaat hij op zoek naar het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het christendom.

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na de voorstelling is er een nagesprek.

Jarenlang liep hij met een boog om de kerk heen. Want met het ontdekken van zijn geaardheid en een ontluikende fantasie, groeiden ook de schaamte, het ongemak en de afkeer van al wat religieus is. Toch is hij nu, als zelfverzekerde man, nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan en waarom juist nu?

Brinkman is een jonge, ontwapenende maker die het publiek binnen een minuut voor zich inneemt en het hele uur lang aan zijn lippen laat hangen. Hij is expressief en weet met zijn kwetsbaarheid en eerlijke, taboedoorbrekende verhaal het publiek te boeien.

Scènes

credits

concept, tekst en spel: Lars Brinkman | eindregie: Jef Van gestel | www.larsbrinkman.com