Jona Harnischmacher

Emilie Weisse & TENT

Be Kind
zo 11 dec 11.00 en 15.00
11 dec
11.00 en 15.00

Circustheater voor de allerkleinsten.

Emilie Weisse ontwikkelt een circustheaterervaring voor de allerkleinsten, 6 tot 18 maanden, met hun ouders of hun volwassen begeleiders. In een intieme setting beleven ze acrobatiek en jongleren te midden van een interactief pop-up decor. In verschillende korte scènes worden het abstracte denken, de emoties en de verbeelding van de kleintjes geprikkeld.

Meer dan alleen het tonen van jongleren en acrobatiek, wil Emilie onderzoeken hoe we de visuele lichaamstaal van circus kunnen gebruiken om zo'n jong publiek te bereiken. Hoe we hen kunnen interesseren, verrassen en betrekken bij hun interactie. Hiervoor werkt ze samen met het Baby & Child Research Centre in Nijmegen, die haar voorzien van wetenschappelijk onderbouwd advies over de ontwikkeling van baby's. De voorstelling gaat over interactie en communicatie door middel van circus en geeft zowel kind als volwassene een volwaardige theatrale ervaring. Be Kind is Emilie Weisse's regiedebuut bij TENT huis voor hedendaags circus, in coproductie met 2turvenhoog Festival.

Deze voorstelling heeft een leeftijdsaanduiding met een begin- en een eindleeftijd van 6 tot 18 maanden. Wij vragen je de leeftijdsindicatie te respecteren en te laten gelden voor elk kind in jouw gezelschap.

Voor de voorstelling betaal je €17,50 voor één volwassene en één baby (6 - 18 maanden).
Als toeschouwer van de voorstelling betaal je €11,-, enkel volwassenen kunnen in het publiek plaatsnemen. De kaarten voor toeschouwers zijn vanaf 1 december bij te boeken, maximaal twee toeschouwers per twee (volwassene + baby) deelnemers. Je kan vanaf 1 december mailen naar info@lawei.nl om je kaarten als toeschouwer te boeken. 

Emilie Weisse werd geboren in Parijs in 1978 en studeerde aan de balletacademie van Rosella Hightower in Cannes. Ze danste in verschillende gezelschappen onder meer werk van Balanchine, Brumachon en Preljocaj. Het was haar partner, de Nederlandse jongleur Menno van Dyke, die haar introduceerde in de circuswereld. Samen ontwikkelden ze de act Juggling Tango waarin jongleren en dans samensmelten. Voor deze internationaal geprezen act ontvingen ze in 2018 de Oscar Carré trofee, de Nederlandse oeuvreprijs voor circuskunst. 

Sinds 2020 is Emilie als maker verbonden aan TENT huis voor hedendaags circus in Amsterdam waar ze in diverse maak trajecten haar ideeën verder ontwikkelt. Hoewel we als danser en circusartiest soms een andere taal spreken, kon ik door mijn jaren ervaring in circus een heel natuurlijke connectie maken. In september 2022 gaat Emilie in première met haar regiedebuut Be Kind

credits

Regie: Emilie Weisse | Artiesten: Joris de Jong, Jorga Lok | Decor & Boek: Rianne van Duin | Licht ontwerp: Wouter Moscou | Kostuum: Heidi de Raad | Adviseur: Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center • Radboud Universiteit Nijmegen) | Productent tent: huis voor hedendaags circus | Coproducent: 2turvenhoog Festival | Stichting: Emilie Weisse Circustheater | Mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Mingler Scholarship 2022, Prins Bernhard Cultuurfonds | Met dank aan: Pluck Venema