Corpo Máquina Society

It takes a Child to raise a village / football meets dance
vr 09 dec — 20.00
09 dec
20.00
  • 09 dec
    20.00
    Grote zaal

Een voorstelling die barst van de levenslust en de ontembare drang van kinderen om te spelen. 

Beweging, vrijheid, geluk en gemeenschapszin: dat is waar het om gaat bij It takes a Child to raise a village / football meets dance. Zeven dansers, zeven voetballers/sportcoaches en twee muzikanten brengen onder leiding van Guilherme Miotto en zijn Corpo Máquina Society een voorstelling die barst van levenslust. 

Voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

 

Deze voorstelling is één van onze zelfverkozen highlights van het seizoen! Deze worden geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn.

De enige opdracht voor de volwassenen in het gezelschap is om deze kinderen in het middelpunt te plaatsen. In de week voor de voorstelling is er de mogelijkheid om mee te repeteren met het gezelschap om uiteindelijk zelf met hen op het podium van De Lawei te staan. Kijk hier voor meer informatie. 

“Kunst is iets bijzonders in ieder mensenleven, niet alleen iets voor bijzondere mensen”, zegt artistiek leider en choreograaf Guilherme Miotto van Corpo Máquina Society. Om zijn statement kracht bij te zetten, zoekt hij voortdurend naar potentiële en onvermoede ingangen voor kunstbeleving en onderzoekt hij uitnodigende creatie- en presentatievormen. Zo begon hij met het bouwen van een brug tussen voetbal en dans en ontwikkelde hij in de gymzaal aan de Sibeliusstraat in Tilburg-Noord een manier van werken waarin creëren en repeteren één op één samenvallen met deelname van jonge wijkbewoners. In It takes a Child to raise a Village / football meets dance komen beide invalshoeken samen.