Ashley Röttjers

Theater Rotterdam: Alida Dors

Primisi
wo 07 dec — 20.00
07 dec
20.00
  • 07 dec
    20.00
    Grote zaal

Zoektocht naar liefdevol samenzijn met dans, spoken word, film en livemuziek.

Kunnen we toegeven aan ons verlangen om liefde te geven en te ontvangen? Liefde overtreedt de grenzen van ons individuele zelf – wat als we dat durven toelaten? Hoe kunnen we onze vijanden vergeven – de vijand buiten, maar ook die binnenin onszelf? Primisi analyseert de fysieke herinnering aan liefde die tekortschiet, die moeizaam is, en vraagt hoe we onszelf kunnen toestaan om compassie te voelen, en verbinding.

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

In deze nieuwe voorstelling vraagt artistiek directeur, theatermaker en choreograaf Alida Dors zeven performers met elk een eigen vrouwelijke energie om de antwoorden te zoeken in Primisi, Surinaams voor “permissie.” Nadat ze in Or Die Trying en R.I.O.T. de thema’s vechten en weerbaarheid onderzocht, stuurt Dors haar Dance Chronicles nu in een nieuwe richting: de liefde. Dors verweeft een rijk palet aan dansvormen zoals Hiphop, Vogue en Krump met hedendaagse dans en minimalisme. In deze choreografie zien we de glans ervan, maar ook de schaduwkanten. Ze ontleedt op intieme manier de liefde en laat het zoete water stromen. De liefde als een rituele wassing. En snakken we niet allemaal naar liefde, in deze tijd waarin mensen voortdurend van achter hun scherm met elkaar in strijd zijn?

Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.

Theaterkrant over Or Die Trying (2019) van Alida Dors

credits

Choreograaf: Alida Dors | Choreograaf / Repetitor: Nicole Geertruida | Assistent choreograaf / Repetitor: Abigael Sijahailatua | Dramaturgie: Eylul Akinci Dramaturg | Dansers: Dayna Martinez Morales, Fiona Dekkers, Vainergill Thurnim, Anaiah Raelyn Carney, Deion Simon, Liza Panjoel | Zangeres: Youandi Albertzoon Zangeres