Lenny Kuhr

vr 02 dec — 20.15
02 dec
20.15

Een van de iconen van het Nederlandse lied doet greep uit haar rijke oeuvre.

Ruim vijftig jaar nadat ze voor Nederland het Songfestival won – in 1969 – keert Lenny Kuhr terug met een prachtig nieuw album. Op de eind januari bij Excelsior verschenen, titelloze plaat treedt ze uit haar comfort zone, met verrassende resultaten. Met haar nog immer spatzuivere stem en nieuwe liedjes bewijst Lenny Kuhr dat ze nog steeds tot de top van de Nederlandse singer-songwriters behoort. 

Daarnaast is er speciaal voor haar geschreven werk van onder anderen Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna. Tijdens dit theaterconcert doet Lenny een greep uit haar grote en levendige oeuvre. Liedjes waarin ze gevoelens van het benoembare en het onbenoembare op oneindig veel manieren weet te vertolken. Want Lenny is – zoals de titel van een van de liedjes luidt – Nog Steeds Een Troubadour.

Zangeres Lenny Kuhr wringt de noten uit haar ziel. Bij de eenmalige integrale uitvoering van haar nieuwe album, vinden Lenny Kuhr en begeleiders elkaar in een muzikale deining van grote klasse.

NRC Handelsblad over de albumpresentatie in Paradiso

credits

zang en gitaar: Lenny Kuhr | gitaar en zang: Reinier Voet | basgitaar en zang: Mischa Kool | www.lennykuhr.com