Gijs Kuiper & Marinus Groothof

Storm: Dunja Jocic

Het gras is hier groener
do 24 nov — 20.30
24 nov
20.30
  • 24 nov
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Indringende dansvoorstelling over de drang van de mens om eeuwig te leven. 

Dunja Jocic is een van de spannendste dansmakers van dit moment. Met haar intense, humorvolle en filmische danstaal visualiseert zij gedragspatronen van de moderne mens. Ze doet dat op indrukwekkende wijze, getuige het winnen van VCSD Zwaan voor de beste dansproductie 2021 met De Panter. 

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na de voorstelling is er een nagesprek.

Gijs Kuiper & Marinus Groothof

In Het gras hier is groener, met acteurs Abke Haring en Helmert Woudenberg, bevinden de zeven dansers zich in een ogenschijnlijk vreedzame wereld, een impressionistisch toneellandschap dat lijkt op Déjeuner sur L’herbe van schilder Manet. De idylle begint echter verontrustende technologische verstoringen te vertonen met de komst van twee opmerkelijke figuren; een vrouw die handelt in onsterfelijkheid en een oude man aan de vooravond van de dood. Er ontstaat een dialoog gelijk een schaakspel met de menselijke conditie als inzet. Het resultaat is een indringende dansvoorstelling over de drang van de mens om eeuwig te leven.