Noord Nederlands Toneel

EXIT Macbeth
do 13 okt — 20.00
13 okt
20.00
  • 13 okt
    20.00
    Grote zaal

Beeldende, radicale en interdisciplinaire bewerking van de originele Macbeth.

Je kent hem van House of Cards, Game of Thrones en de verzamelde werken van Shakespeare: de eerzuchtige, ambitieuze, over lijken gaande alfaman. Shakespeares personage Macbeth is hiervan het archetype. De horrorcocktail van machtswellust, oorlog en moordende ambitie in het originele stuk verbergt iets belangrijks: de natuur die zich verzet tegen het onophoudelijk geweld dat de mens veroorzaakt. Beelden van paarden, raven, donkere bossen en heksen komen steeds opnieuw terug, maar slechts als figuranten.

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Er is een Frysk diner bij te boeken voor de voorstelling. Bij te boeken tijdens het afrekenen van je kaartjes. 

Juist dat willen de Duitse regisseurs Jan-Christophe Gockel (Münchner Kammerspiele) en Jana Vetten laten zien. Ze geven de natuur en de dieren de hoofdrol en stellen zich de vraag: wat blijft er dan over? En hoe kunnen we onze relatie met de natuur herstellen, nadat we haar meer de ruimte hebben gegeven? Ontwerper Michael Pietsch (peaches&rooster) creëerde met dat doel van opgezette dieren unieke poppen die door de dansers en acteurs uit het NITE-ensemble tot leven gebracht worden. Het is de eerste keer dat de poppen van Pietsch niet door hemzelf, maar door dansers tot leven gebracht worden. Dat levert een beeldende, radicale en interdisciplinaire herwerking op van het originele stuk.

credits

regie: Jan-Christoph Gockel en Jana Vetten | spel: Bien De Moor, Angela Herenda, Sarah Janneh, Angela Herenda, Rosie Reith, Jésula Toussaint Visser, Vos, Kameroenschaap, Raaf e.a. | compositie: Matthias Grübel | poppen(dieren)-ontwerp en coaching: Michael Pietsch | decor- en kostuumontwerp: Janina Brinkmann | lichtontwerp: Will Frikken