KNELIS

Storm: DansClick 24 | Korzo &BNG Cultuurfonds

Líx
wo 12 okt — 20.30
12 okt
20.30
  • 12 okt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopen.

DansClick presenteert choreograaf en danser Mohamed Yusuf Boss, de winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2022. Hij slaat met zijn platform X_YUSUF_BOSS bruggen tussen disciplines, gemeenschappen en individuen, met als kern de zoektocht naar gedeelde menselijkheid.

Zijn multimediavoorstelling Líx gaat het over hoe het is om als eerste generatie Somali op te groeien in Nederland. Mohamed keerde terug naar de Somalische gemeenschap waarin hij opgroeide, sprak met oude en jonge generaties en met zijn moeder. Gezamenlijk leverden ze de inspiratie voor een avondvullende solo, die hiphop en de traditionele Somalische dans Jaandheer combineert.

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na de voorstelling is er een nagesprek.

Er is een Frysk diner bij te boeken voor de voorstelling. Bij te boeken tijdens het afrekenen van je kaartjes. 

Deze verbindende choreograaf laat in Líx een prachtig licht schijnen op de innerlijke dynamiek van iemand met een bi-culturele achtergrond. Met deze verrassende voorstelling maakt hij zijn persoonlijke levensreis tot een inspiratiebron voor velen, schreef de jury. Het programma van DansClick 24 wordt omlijst door een videoportret van de maker en een Après Danse om met hem na te praten.