Pier21

Bijke
wo 12 okt - za 15 okt
12 okt
-
15 okt

Na de grote succesvoorstellingen Wat Soesto, it wie op in simmerjûn en Feteranen gaat de nieuwste voorstelling van Pier21, Bijke, in première en is daarna overal in Fryslân te zien.

Agnes woont al jaren op hetzelfde buurtje als René, maar niemand heeft een idee waarmee zij zich bezig houdt. Ze leeft erg teruggetrokken en afgezonderd. Agnes bemoeit zich met niemand en ze laat zich nooit buiten zien. Als haar hond Bijke op een dag zijn aandacht trekt, vindt René Agnes languit liggend in de keuken. Hij is nog maar net op tijd. Agnes wordt met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zo belandt Bijke bij René.

Had hij eerder met haar contact moeten zoeken? Of was het juist goed dat hij Agnes haar gang liet gaan, omdat zij niet zat te wachten op bemoeienis van andere mensen? René begint te twijfelen. Ook aan zichzelf. Uiteindelijk moet hij toegeven dat hij meer van Agnes begrijpt dan hij eerst door had en dat hij meer op haar lijkt dat hij zou willen.

Er is een Frysk diner bij te boeken voor de voorstelling. Bij te boeken tijdens het afrekenen van je kaartjes. 

Een nieuw project van het succesvolle theaterduo Jos Thie (regie) en Bouke Oldenhof (tekst). Nu over eenzaamheid. Met Joke Tjalsma en Theun Plantinga. En met Bobbie als speciale gast in de titelrol.