Minoux

POW WOW
za 08 okt — 20.30
08 okt
20.30
  • 08 okt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Humoristische stamvergadering over de zorg voor onze ouders centraal staat.

Theatermaker Minou Bosua belegt met haar gezelschap MINOUX een swingende en humoristische stamvergadering, die bevraagt hoe wij zorgen voor onze vaders en moeders. Want er komt een dag dat hun ruggen krommen, hun pas vertraagt en hun wereld kleiner wordt. Dan zijn de zorgrollen omgedraaid. Wat vinden we daarbij vanzelfsprekend en wat voelt als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren?

Minou nodigt ouders en kinderen van alle mogelijk achtergronden en overtuigingen uit om mee te praten en te dansen tijdens de feestelijke ontmoeting POW WOW. Door letterlijk met elkaar mee te bewegen creëert MINOUX een opening tot een nieuw gedeelde zingeving. Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak.

“Soms kun je niet alles uitspreken en oplossen. Het enige wat er dan op zit, is je voegen in de dans van het leven. Als je elkaars handen maar blijft vasthouden.’

Groene Amsterdammer, 2019. Over 'Moeder mag niet dood'.

credits

Artistiek team MINOUX Minou Bosua, Mijke de Jong, Ireen Kurvers, Bas Kosters | POW WOW is een samenwerking met moeders en dochters Zouhr, Ilham, Hajat, Nezija, Kabora, Alea, Mary, Narine, Carolyn, Stella, Jane, Marina, Parwin, Kolha, Shivana, Bouchra, Kalthoum en natuurlijk moeder Jopie.