Mariska de Groot

Noord Nederlands Orkest

Hartmut Haenchen dirigeert Strauss & Mahler
do 13 apr — 20.00
13 apr
20.00
  • 13 apr
    20.00
    Grote zaal

Dit stuk blijft je bij als je het live hoort.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding bij te boeken voor €5,00. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan: maestro Hartmut Haenchen is vanaf dit seizoen vaste gastdirigent bij het NNO. Dit jaar staat Haenchen maar liefst drie keer met het NNO in De Lawei. Bezoek de drie voorstellingen voor €95,00*. 

* Deze actie is geldig als je de bestelling in één keer plaatst. Actie is niet geldig op reeds gekochte toegangskaarten. 

Gustav Mahler wist maar al te goed hoe het voelt wanneer een kind sterft: hij verloor op jonge leeftijd zijn broertje en later twee dochtertjes. Troost vond hij bij de dichter Friedrich R&uuml;ckert, die soortgelijke ervaringen in po&euml;zie had uitgedrukt. Mahler zette die gedichten op muziek. De Kindertotenlieder zijn diep droevig, maar ook een lofzang op de kindergeest.&nbsp;<br /><br /></p>

Nooit is een zonsopkomst imposanter verklankt dan in Also sprach Zarathustra. Richard Strauss, filmcomponist avant la lettre, mikte met dit werk hoger dan ooit. De muziek verklankt de evolutie van de mensheid - een soort scheppingsvisioen, dus. Na de eerste uitvoering zei hij: Ik ben wel blij met mezelf. Zo´n uitspraak kon hij zich permitteren: dit stuk blijft je bij als je het live hoort.

Programma

Mahler Blumine | Mahler Kindertotenlieder (compleet) | Strauss Also sprach Zarathustra 

credits

Dirigent  Hartmut Haenchen | mezzo sopraan  Caitlin Hulcup