Mariska de Groot

Noord Nederlands Orkest

Matthäus Passion
za 01 apr — 19.30
01 apr
19.30
  • 01 apr
    19.30
    Grote zaal

Bach op z’n best! 

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour voor een (online) tegoed, alleen te verzilveren voor een concert van het NNO. 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label ‘te gast’. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden.
De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling.

De Matthäus Passion, Bachs meeslepende meesterwerk, gaat over de laatste dagen van Jezus. Indrukwekkend, niet alleen als muziekstuk, maar ook als ook als communicatief epos. Als indringend, meeslepend en herkenbaar menselijk verhaal over liefde en haat, vriendschap en verraad, verdriet en troost. En dat op misschien wel de meest indringende muziek ooit geschreven. 

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding bij te boeken voor €5,00. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol. Let op! Duur: 60 minuten. Inleiding start 1.5 uur voorafgaand aan de voorstelling. 

 

Het NNO verrast ieder jaar weer met een eigenzinnige uitvoering van dit meesterwerk. Daarom staat nu Jan Willem de Vriend op de bok. De Vriend maakte internationaal furore als barokspecialist en is als dirigent verbonden aan orkesten in onder meer Spanje, Frankrijk en Duitsland. Hij wordt vergezeld door een ware sterrencast: tenor Jörg Dürmüller als Evangelist, bariton Geert Smits als Christus en verder onder meer sopraan Ilse Eerens, alt Luciana Mancini, bas André Morsch, het Noord Nederlands Concertkoor en het Roder Jongenskoor. Bach op z’n best!  

Programma

 Bach Matthäus Passion BWV 244 

credits

Dirigent: Jan Willem de Vriend | Evangelist: Jörg Dürmüller | Christus: Geert Smits | Sopraan: Ilse Eerens | Alt: uciana Mancini | Bas: André Morsch | Koor: NNCK | Koor: RJK Roder Jongenskoor