Noord Nederlands Orkest

Hartmut Haenchen dirigeert Wagner & Sjostakovitsj
do 09 feb — 20.00
09 feb
20.00
  • 09 feb
    20.00
    Grote zaal

Ik wilde een vrolijke symfonie schrijven, maar het pakte anders uit. Aldus Dmitri Sjostakovitsj, die in zijn laatste symfonie terugkeek op een bewogen leven.

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour voor een (online) tegoed, alleen te verzilveren voor een concert van het NNO. Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label ‘te gast’. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling.

Het werk begint met de vrolijke klanken van een speelgoedwinkel; het slot is droefgeestig en kil. Tientallen jaren van Sovjet-repressie hadden de componist geestelijk uitgehold. En toch ontbreekt zelfs in deze aangrijpende zwanenzang zijn typische wrange humor niet.

 

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding bij te boeken voor €5,00. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol. Let op! Duur: 60 minuten. Inleiding start 1.5 uur voorafgaand aan de voorstelling. 

 

Richard Wagner werd beroemd door zijn mega-opera´s vol magie, fatale liefde en bloedwraak. Verrassend genoeg schreef hij ook een paar intieme liefdesliederen, en met reden: hij scharrelde met de echtgenote van de gulle gastheer die hem tijdelijk onderdak verschafte. Spannende materie - maar dat hoort bij Wagner.