Noord Nederlands Orkest

Hartmut Haenchen dirigeert Wagner & Sjostakovitsj
do 09 feb — 20.00
09 feb
20.00
  • 09 feb
    20.00
    Grote zaal

Ik wilde een vrolijke symfonie schrijven, maar het pakte anders uit. Aldus Dmitri Sjostakovitsj, die in zijn laatste symfonie terugkeek op een bewogen leven.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding bij te boeken voor €5,00. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

 

Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan: maestro Hartmut Haenchen is vanaf dit seizoen vaste gastdirigent bij het NNO. Dit jaar staat Haenchen maar liefst drie keer met het NNO in De Lawei. Bezoek de drie voorstellingen voor €95,00*. 

* Deze actie is geldig als je de bestelling in één keer plaatst. Actie is niet geldig op reeds gekochte toegangskaarten. 

Het werk begint met de vrolijke klanken van een speelgoedwinkel; het slot is droefgeestig en kil. Tientallen jaren van Sovjet-repressie hadden de componist geestelijk uitgehold. En toch ontbreekt zelfs in deze aangrijpende zwanenzang zijn typische wrange humor niet.

Richard Wagner werd beroemd door zijn mega-opera´s vol magie, fatale liefde en bloedwraak. Verrassend genoeg schreef hij ook een paar intieme liefdesliederen, en met reden: hij scharrelde met de echtgenote van de gulle gastheer die hem tijdelijk onderdak verschafte. Spannende materie - maar dat hoort bij Wagner.