Marco Borggreve

NNO

Simone Lamsma speelt Tsjaikovski
do 12 mei — 20.00
12 mei
20.00
  • 12 mei
    20.00
    Grote zaal

Benjamin Brittens opera Peter Grimes gaat over een tragedie in een Engels vissersdorp. Maar meer nog dan het havenvolk is de zee zelf een hoofdpersoon. In de Four sea interludes krijgt die alle ruimte: hier verklankt Britten de zee met veel gevoel voor stijl en dramatiek.

Waar Simone Lamsma verschijnt mag je vuurwerk verwachten. Ditmaal soleert zij in Tsjaikovski´s Vioolconcert, één van de absolute toppers van het vioolrepertoire. Vreemd genoeg werd dit vurige werk geboren uit een diepe emotionele crisis: Tsjaikovski componeerde zich een uitweg uit zijn totaal mislukte huwelijk.

Een waar feest zijn de Symfonische dansen van Sergej Rachmaninoff. De allerlaatste Russische romanticus blikt in dit enorm vitale stuk terug op zijn leven. Hij was jaren eerder naar Amerika geëmigreerd, maar nog altijd voelde hij heimwee naar zijn vaderland. En die combineert hij hier met de energie van het Amerikaanse grote-stadsleven. 

Dirigent: Kerem Hasan
Viool: Simone Lamsma

Marco Borggreve

Koop gerust je kaartje, want mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan krijg je altijd geld retour of digitaal De Lawei tegoed.