Gordon Meuleman

Het Nationale Toneel

Leedvermaak
za 14 mei — 18.30
14 mei
18.30
  • 14 mei
    18.30
    Kleine zaal

In Leedvermaak beschrijft Judith Herzberg een Nederlandse familie gedurende een kwart eeuw. Deze geroemde theatertrilogie is voor het eerst, in zijn geheel, in Nederland te zien.

Het begint in 1972 met een uitbundig bruiloftsfeest. Lea trouwt voor de derde keer, met Nico. Gedurende dertig jaar volg je hun levens en die van hun ouders, hun kinderen en hun vrienden. Mensen verbinden zich en gaan weer uit elkaar. Kinderen worden geboren, ouderen gaan dood. Trauma’s worden opgerakeld en weer diep weggestopt. Drie decennia volg je het lief en leed van deze ‘gewone’ Nederlandse familie. In 2018 ontving Judith Herzberg voor haar oeuvre de Prijs der Nederlandse Letteren, de meest prestigieuze literaire prijs in het Nederlandse taalgebied.

Eric de Vroedt : “Leedvermaak gaat voor mij over veerkracht. Hoe grote gebeurtenissen van de geschiedenis ingrijpen in persoonlijke levens.”

Koop gerust je kaartje, want mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan krijg je altijd geld retour of digitaal De Lawei tegoed.

Onderdeel van:
Leedvermaak