Systir

The Living Light
do 14 apr — 20.00
14 apr
20.00

Een manifestatie van de natuurlijke kracht en puurheid van de vrouwelijke stem, oude verhalen gedrenkt in een wolk van betoverende klankkleuren; dat is in een paar woorden ‘SYSTIR’. 

Hoewel ‘SYSTIR’ IJslands is voor ‘zuster’ heeft het gezelschap Ierse roots. De zangeressen van de kersverse vrouwenformatie zijn geworteld in uiteenlopende muzikale stijlen en achtergronden en weten hun individuele stemmen naadloos te verweven tot een verbluffende muzikale blend. Die vocale expressie is de drager voor het vertellen van universele verhalen. Oeroude legenden uit de Ierse en IJslandse mythologie worden bezongen in etherische liederen als The song of a Selkie, maar het repertoire omvat ook hymns, krachtige liturgische gezangen en volksliedjes, zoals de simpele maar vertederende Spaanse lullaby Duérmete Niño Hermoso (Sleep beautiful child). 

Koop gerust je kaartje, want mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan krijg je altijd geld retour of digitaal De Lawei tegoed.

Met de kennis dat een deel van de zangeressen een jarenlange carrière bij het toonaangevende koor Anúna achter de rug heeft en dat de artistieke leiding in handen is van Michael McGlynn, weten de kenners genoeg: dit wordt een grensverleggend muzikaal avontuur. In The living light nemen de virtuoze vocalistes hun publiek mee op een reis door het landschap van de vrouwelijke stem, dat een enorm bereik van tonen en klanken kent. Een veelkleurig landschap, waaraan elk van de karakters haar eigen unieke kleur en bezieling toevoegt.