Theater Rotterdam / Alida Dors

Riot
wo 02 feb — 20.00
02 feb
20.00
  • 02 feb
    20.00
    Grote zaal
    geannuleerd

Hoe strijd je voor een betere wereld? Tegen wie of wat strijd je? Wie is vriend en wie is vijand? Sta je samen echt sterker?    

‘My rage burns in my psyche with an intensity that creates clarity. It is a constructive healing rage.’ – bell hooks

In R.I.O.T. maakt Alida Dors de onrust van de wereld voelbaar. In een aaneenschakeling van dans, film, spoken word en livemuziek onderzoekt zij de mechanismen van een opstand. Ontwrichting en hoop. Destructieve én transformatieve woede. De stem van de eenling, de kracht van de groep. Sisterhood en broederschap in tijden van toenemende polarisatie. 

Alida Dors is choreograaf, theatermaker en artistiek directeur van Theater Rotterdam. Haar werk is eclectisch en interdisciplinair, met hiphop als basis. Terugkerende elementen zijn de liefde voor formaties en het luisteren naar de inner beat.

Theaterkrant over Or Die Trying: “Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.”

Koop gerust je kaartje, want mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan krijg je altijd geld retour of digitaal De Lawei tegoed.

We zien negen dansers in opstand komen. Ze hebben elkaar nodig om door te gaan. Zij aan zij vechten ze tegen de gezamenlijke vijand. Maar het gezicht van de vijand is niet één gezicht. Het verandert van kleur, systeem, geslacht en afkomst en laat overal ter wereld rokende brandhaarden achter. Zwart tegenover wit, LGBTQ tegenover hetero, arm tegenover rijk en het Westen tegenover de rest. De rooksluier trekt steeds verder over de wereld en belemmert ons zicht. Zij aan zij verandert naar voorhoofd tegen voorhoofd. Hebben we elkaar wel echt nodig om door te gaan? En hoe blijf je als mens daarin je eigen stem horen? In R.I.O.T. horen we de fluisterende stem van de eenling in de massa. We luisteren naar die eenzame stem, en kijken naar de mens die zijn onderdrukte stem bevrijdt en begint te zingen. Steeds opnieuw.

Deze voorstelling komt oorspronkelijk uit theaterseizoen 2019-2020 (of 2020-2021), door de coronamaatregelen is hij verplaatst naar bovenstaande datum..

credits

choreografie & concept Alida Dors  | repetitor/Assistent choreograaf Donna Chittick 
dramaturgie Peggy Olislaegers | dansers o.a. Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Cheroney Pelupessy, Jason Winter, Xander van den Corput en Perry Gits | sound Design Simone Giacomine & Vernon Chatlein | productie Theater Rotterdam & BackBone