kweek: Janneke Jager

Fantoomgeluk
za 12 feb — 20.30
12 feb
20.30

Een fout-nostalgische cabarettrip

Wanneer Janneke op zolder struikelt over een tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar tienerkamertje, te dromen over ‘later’ en worden een paar dingen snel duidelijk; dat vroeger niet alles beter was, dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten en dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze toen hoopte én kon vermoeden. Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…?

Bezoek minstens drie Kweekvijveravonden en krijg een kaart voor een voorstelling cadeau! We houden het nog even spannend welke voorstelling dit wordt.

Kweekvijver 

Deze voorstelling is onderdeel van onze Kweekvijver. Dit is dé plek voor cabarettalent om zich te ontwikkelen. Want ook Bert Visscher en Jochem Myjer zijn ooit gewoon begonnen in een klein zaaltje…

 

Koop gerust je kaartje, want mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan krijg je altijd geld retour of digitaal De Lawei tegoed.

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen. Ze timmert al wat jaren aan de weg in cabaretland vanuit haar thuisstad Utrecht, waar ze de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival won. Janneke stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en speelde bij De Cabaretpoel met o.a.Thijs van de Meeberg, Patrick Nederkoorn en Marco Lopes. Guido Weijers programmeert haar tijdens zijn Comedy Festival. In 2019 werd haar ode aan haar geboortestand waar Duncan Laurence de muziek voor schreef, een ‘viral’ hit op social media waarmee ze landelijk veel belangstelling trok. 

Fantoomgeluk wordt het vervolg op haar succesvolle programma Femme Façade waarmee ze steeds meer als cabaretière voet aan de grond krijgt. 

Deze voorstelling komt oorspronkelijk uit theaterseizoen 2019-2020 (of 2020-2021), door de coronamaatregelen is hij verplaatst naar bovenstaande datum..

 

credits

Muziek & begeleiding: Bas Bons & Timo Menkveld | Regie: Titus Tiel Groenestege