Mark Engelen

Hoe ik talent voor het...

naar Rodaan Al Galidi
do 10 feb — 20.00
10 feb
20.00
  • 10 feb
    20.00
    Grote zaal

Een grootse, theatrale ontmoeting van verschillende werelden.

Koop gerust je kaartje, want mocht een voorstelling onverhoopt niet doorgaan krijg je altijd geld retour of digitaal De Lawei tegoed.

Al Galidi schetst in Hoe ik talent voor het leven kreeg op een rauwe en verrassend grappige manier niet alleen een beeld van het asielbeleid maar ook van de Nederlandse samenleving. In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel.

Programmeur Inge Imelman - Steeds meer heel interessante theatermakers die hun oorsprong niet in Nederland hebben, steken de kop op in ons kunstlandschap. Komend seizoen laten we er flink wat van zien. Speciale aandacht vraag ik voor de voorstelling die gemaakt wordt naar aanleiding van het boek van de Irakees Rodaan al Galidi. Hoe ik talent voor het leven kreeg. Zijn hoofdpersoon wachtte maar liefst negen jaar op een verblijfsvergunning. Kun je het je voorstellen? Negen jaar wachten? Ontluisterend. Het maakt me ontzettend verdrietig. En toch was het boek heel grappig. Vol mooie ontmoetingen met bijzondere mensen. Wat een levenskracht!

Deze voorstelling komt oorspronkelijk uit theaterseizoen 2019-2020 (of 2020-2021), door de coronamaatregelen is hij verplaatst naar bovenstaande datum..

Programma

Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater. De gezelschappen Wat We Doen, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels op het toneel. Door de ogen van Semmier bezien, nemen de spelers het publiek mee de soms bizarre levens in van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem.

Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.uit het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg.